top of page

Vrijmetselaar worden?

Bij Loge W.A. Mozart is openheid, integriteit, het mogen tonen van kwetsbaarheid erg belangrijk. Ook de ervaring van de gezamenlijke zoektocht en de daarbij horende nieuwsgierigheid én verwondering, de veiligheid, het wederzijdse vertrouwen en geborgenheid die de beslotenheid van de loge biedt. Al dat en méér kunnen we ook in ons gezins- en professionele leven aan anderen geven. 

 

Dat is bijzonder. Ons gemeenschappelijke speelveld van waarden, rituelen en symbolen maakt dat mogelijk. We komen elke dinsdag samen om deze rituelen en waarden met elkaar te delen in de vorm van "bouwstukken". Deze bouwstukken zijn een soort persoonlijke werkstukken die bij onze rituele bijeenkomsten worden voorgedragen. Besprekingen van bouwstukken zijn geen debatten met winnaars en verliezers, maar positieve, letterlijk 'opbouwende' gesprekken waarin meningen er mogen zijn en gezamenlijk onderzocht worden. Deze bijeenkomsten worden afgesloten met een ontspannen diner.

De bouwstukken verbinden persoonlijke interesses met opdrachten die wij als vrijmetselaren hebben: denk daarbij aan zelfonderzoek of een mogelijke bijdrage aan een betere maatschappij. Het laatste zal niet uitmonden in collectes, spectaculaire acties of demonstraties, maar wél in het kiezen voor verantwoordelijkheid en respect in de omgang met ‘de ander’. 

 

 

We kunnen natuurlijk maar in beperkte maten overbrengen hoe het is om vrijmetselaar te worden en je te vermengen met de broeders in Loge W.A. Mozart. Ook wordt het door alle andere informatie op het internet niet bepaald duidelijker. Als je daadwerkelijk interesse hebt is het misschien een goed idee om een keer in gesprek te gaan met een van onze leden. Er is altijd wel een vrijmetselaar die graag tijd voor u vrij maakt.

Neem contact op

of stuur een mail naar:  secretaris@logemozart.nl
 
bottom of page